Naj ribič 2018 – vabilo

      Komentarji so izklopljeni za Naj ribič 2018 – vabilo

Spoštovani,

Člani Društva upokojencev Ljutomer  in  Ribiške družine Ljutomer Vas  vabimo,  da se ob praznovanju  150. obletnice Prvega slovenskega tabora, udeležite ribiškega tekmovanja za pokal »NAJ RIBIČ 2018« v torek, dne 31. 7. 2018,  s pričetkom ob 06.00  uri na gramoznici v Moti pri Gostilni »TRNEK«!

Program tekmovanja:

  • od 6.00  –  prihod in prijave
  • od 6.30 –  žrebanje in odhod na tekmovalna mesta
  • od 7.15 do 11.15 –  tekmovanje
  • ob 11.40 –  razglasitev rezultatov in malica

Pravico udeležbe imajo ribiči, člani društev upokojencev in vabljeni gostje. Tekmovanje bo posamezno. Najboljši posameznik prejme pokal v trajno last, trije prvouvrščeni posamezniki pa medalje. Tekmovalo se bo po pravilih Ribiške zveze Slovenije in ZDUS–a z naslednjimi posebnostmi:

krmljenje dovoljeno, dovoljeno je uporabljati vabe za ribolov (v skladu s pravili Ribiške zveze Slovenije). Vsak tekmovalec mora imeti poleg pribora podmetalko, daljšo mrežo (ne kovinske!) za shranjevanje ujetih rib, v mreži je dovoljeno hraniti največ do pet kilogramov rib – obvezno takojšnje tehtanje ribe težje od pet kilogramov. Loviti je dovoljeno samo s trnkom brez zalusti.   Lovi se na enem ribolovnem mestu ves čas tekmovanja, v ribniku prevladujejo krap, babuška, amur in tolstolobik, rdečeperka ter androga. Ulov ščuke, soma in smuča ne štejejo. Udeležba je na lastno odgovornost.

Vabilo -Naj ribič 2018