Pričetek ligaških tekmovanj v nogometu in namiznem tenisu ter novoletni turnirji

      Komentarji so izklopljeni za Pričetek ligaških tekmovanj v nogometu in namiznem tenisu ter novoletni turnirji

V času jesenskih in zimskih mesecev bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji rekreativnega športa saj bo Športna zveza Ljutomer organizirala več rekreativnih tekmovanj in lig. Organizirano bo: medobčinska namiznoteniška liga za veterane nad 40 let, Prleška liga v namiznem tenisu za posameznike, zimska liga malega nogometa za člane, zimska liga malega nogometa za veterane ter sedem rekreativnih novoletnih turnirjev.

Najdaljšo tradicijo imajo namiznoteniška tekmovanja in namiznoteniška liga, kjer sodelujejo ekipe iz območja Upravne enote Ljutomer. Letos smo se na uvodnem sestanku dogovorili, da bo v sezoni 2018/19 potekala samo liga za veterane nad 40 let, kjer bo nastopalo 6 ekip, člansko ligaško tekmovanje pa trenutno opustimo, saj je velika večina igralcev že veteranov in se podvajajo, ker igrajo tako pri članih kot tudi pri veteranih. Kot alternativo smo uvedli novo tekmovanje z imenom Prleška liga. Gre za sistem petih odprtih turnirjev, kjer igralci igrajo posamezne dvoboje, vse končne uvrstitve pa se točkujejo po pravilniku. Po odigranih petih turnirjih bomo tako dobili lestvico igralcev in končne uvrstitve. Organiziran bo še TOP turnir, kjer se bo, v prvi skupini, pomerilo 8 najboljših igralcev Prleške lige po rednem delu, v drugi skupini pa igralci od 9. do 16. mesta po rednem delu. Prvi turnir Prleške lige je že bil odigran, na njem pa je sodelovalo rekordnih 33 igralcev.
V mesecu marcu in aprilu bodo organizirana še različna medobčinska tekmovanja, ekipno pokalno tekmovanje in zaključni turnir s piknikom za vse igralce.

Več o tekmovanjih v namiznem tenisu z razporedi, rezultati in lestvicami najdete na POVEZAVI.

Že 13. leto zapored Športna zveza Ljutomer organizira zimsko ligo malega nogometa. V tej sezoni se bo za naslov prvaka merilo 12 članskih ekip in 8 veteranskih ekip. Članske ekipe so bile z naključnim žrebom razvrščene v dve predtekmovalni skupini po šest ekip, kjer bodo igrale po sistemu vsak z vsakim. Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine se nato uvrstijo na zaključni turnir, ki bo potekal v soboto, 9. februarja 2019, in kjer bodo igrale tekme za končne uvrstitve. Osem veteranskih ekip bo igralo po enokrožnem ligaškem sistemu. Pričetek lige je že to soboto, 15. decembra 2018, ob 15. uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Naslov prvaka iz lanske sezone v članski kategoriji brani ekipa ŠIC bar, v veteranski kategoriji pa ekipa KMN Meteorplast.

Več o zimski ligi malega nogometa, razporede, rezultate in lestvice najdete na POVEZAVI.

Tradicionalni novoletni turnirji, nekateri se neprekinjeno izvajajo že 17 let, bodo popestrili športno dogajanje v času med 20. decembrom in 2. januarjem. V tej sezoni se bo zvrstilo rekordnih 7 novoletnih turnirjev, med katerimi so trije turnirji v namiznem tenisu, turnir v badmintonu, v odbojki, v hokeju na ledu in v šahu. Trije novoletni turnirji v namiznem tenisu (Cven, Ljutomer, Mala Nedelja) bodo potekali v sklopu “novoletne turneje”, kjer bodo najboljši trije v skupni razvrstitvi prejeli posebne plakete. Za vse turnirje pa velja, da najboljši tekmovalci oz. ekipe prejmejo pokale ali medalje in praktična darila. Sodelovanje na vseh turnirjih je za udeležence brezplačno.

NOVOLETNA TURNEJA v namiznem tenisu:
– 1. novoletni turnir v namiznem tenisu na Cvenu, 20.12.2018, ob 18. uri, zadružni dom Cven
– 17. novoletni turnir v namiznem tenisu v Ljutomeru, 26.12.2018, ob 18. uri, športna dvorana ŠIC Ljutomer,
– 3. novoletni turnir v namiznem tenisu v Mali Nedelji, 2.1.2019, ob 10. uri, telovadnica OŠ Mala Nedelja.

OSTALI NOVOLETNI TURNIRJI:
– 5. novoletni turnir v badmintonu, 22.12.2018, ob 9. uri, športna dvorana ŠIC Ljutomer,
– 13. novoletni turnir v odbojki, 26.12.2018, ob 9. uri, telovadnica pri OŠ I. C. Ljutomer,
– 2. novoletni turnir v hokeju na ledu, 28.12.2018, ob 18. uri, umetno drsališče Glavni trg Ljutomer,
– 1. novoletni turnir v šahu, 29.12.2018, ob 9.30 uri, športna dvorana ŠIC Ljutomer.

Vabimo vas, da se tekmovanj udeležite, kot igralec ali pa kot gledalec.