Odbojkarski klub Ljutomer so zmagovalci 14. sezone poletne lige v odbojki na mivki

      Komentarji so izklopljeni za Odbojkarski klub Ljutomer so zmagovalci 14. sezone poletne lige v odbojki na mivki

Na ljutomerskem letnem kopališču je v soboto, 6. julija, potekalo sklepno dejanje 14. sezone polente lige v odbojki na mivki Športne zveze Ljutomer.

V sezoni 2019 je v ligi sodelovalo 16 ekip, ki so bile z žrebom razporejene v dve predtekmovalni skupini s po osem ekip. Skupinski del so ekipe odigrale v mesecu maju in juniju na petih kvalifikacijskih turnirjih na Cvenu, v Radomerju, v Pristavi, v Banovcih, v Križevcih pri Ljutomeru, v Mali Nedelji in na Stari Cesti. Vsaka skupina je posamezni turnir odigrala na svoji lokaciji.

Potem, ko so ekipe odigrale 14 tekem, se je izoblikovala lestvica, ki je prinesla finaliste. Na finalni turnir so se uvrstile najboljše štiri ekipe iz vsake skupine.

V skupini A so si najugodnejše izhodišče priigrali ekipa VERŽEJ, ki je zbrala 27 točk, za njimi so se zvrstili ŠD CVEN z 22, ŠD Pristava z 20 in ŠRD Kostanjevica I s 17 točkami.

V skupini B sta bili ekipi EXPANO TEAM in DCČD izenačeni po točkah, obe ekipi sta jih zbrali 24, vendar so prvo mesto zasedli EXPANO TEAM zaradi boljše medsebojne tekme. Sledili sta ekipi OK LJUTOMER z 21 točkami in ŠRD KOSTANJEVICA I s 16 točkami.

Finalni turnir, ki je potekal na igrišču za odbojko na mivki na ljutomerskem letnem kopališču, je postregel z zelo kakovostnimi tekmami, preobrati in presenečenji.

Ob odsotnosti ekipe Veržej so se v polfinale uvrstili vsi tihi favoriti za končno zmago: OK Ljutomer, ŠD Cven, DCČD in Expano team.

V prvem polfinalnem dvoboju sta se pomerili ekipi OK Ljutomer, z enim porazom na turnirju, in ŠD Cven, ki so do polfinala zmagali obe tekmi. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 (9,12) v korist OK Ljutomer.
Drugi polfinalni dvoboj je potekal med ekipama, ki sta se pomerili že v predtekmovalnih skupinah: Expano team in DCČD. Tekmo so prav tako z rezultatom 2:0 (4,15) dobili Expano team.

Tako sta se v tekmi za tretje mesto pomerili obe ekipi iz Cvena. Društvo cvenskih čehov in diklin je slavilo z rezultatom 2:0 (11,9) in tako zasluženo osvojilo pokal in medalje za končno tretje mesto.

V finalni tekmi, ki se je igrala na dva dobljena niza do 21 točk, sta se pomerili ekipi OK Ljutomer in Expano team, znanca iz predtekmovalnih skupin, kjer je obe tekmi dobila ekipa Expano team. Prav tako je omenjena ekipa dobila tudi četrtfinalno tekmo na tem zaključnem turnirju, vendar se je ekipi OK Ljutomer, preko repasaža, vseeno uspelo uvrstiti v finale.

In tu je ekipa OK Ljutomer pripravila presenečenje saj je slavila s tesnim rezultatom 2:0 (21:19, 21:19).

Tako so: Boris Smodiš, Niko Vogrinec, Lisa Rosić, Nika Kosi, Maša Panič Šiško in Monika Panič Puconja zasluženo prejeli pokal in medalje za končno zmago v 14. sezoni poletne lige v odbojki na mivki. Iz rok predsednika ŠZ Ljutomer, Miroslava Rauterja, so prejeli še prehodni pokal in praktično nagrado.

Čestitke vsem ekipam za prikazano igro, kateri smo lahko bili priča na vseh turnirjih v poletni ligi odbojke na mivki.

REZULTATI

Končne uvrstitve:

1. mesto: Odbojkarski klub Ljutomer
2. mesto: Expano team
3. mesto: Društva cvenskih čehov in diklin
4. mesto: Športno društvo Cven
5. – 6. mesto: ŠRD Kostanjevica I in ŠD Pristava
7. – 8. mesto: ŠRD Kostanjevica II in Veržence
9. – 16. mesto: Veržej, Neven, BB PE Križevci, ŠD Križevci, ŠRD Banovci, ŠD Stari Hrast, ŠD Mala Nedelja in Deca.