Evropski teden športa – teden odprtih vrat 23. – 30. september

      Komentarji so izklopljeni za Evropski teden športa – teden odprtih vrat 23. – 30. september

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran šestič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti.

Šport in telesna dejavnost lahko prispevata k dobremu počutju državljanov. Poleg tega je lahko šport sredstvo za širjenje sporočila strpnosti. Z izvedbo Evropskega tedna športa, ki ima skupni slogan »BeActive« si bomo vsi prizadevali, da bo naše skupno življenje lepše in boljše.

Evropski teden športa 2020 bomo v Sloveniji obeležili od 23. do 30. septembra

Evropski teden športa je namenjen vsem vam, zato ne zamudite priložnosti za sodelovanje. Organizirane bodo številne dejavnosti po vsej Evropi, posebej pa vabimo vas ponudnike športnih programov in aktivnosti, da tudi sami sodelujete, odprete vrata vaših programov in prispevate k večanju števila športno aktivnih.

Kako lahko sodeluje športno društvo?
Naš skupni cilj je, da bi v tem tednu k zdravemu načinu življenja s športom spodbudili kar se da veliko število naših občank in občanov. Pomembno vodilo pri tem je, da naredimo šport kar se da dostopen. Ena od možnosti je zagotavljanje brezplačne vadbe, zato si želimo da bi v času Evropskega tedna športa tudi vi prispevali k temu cilju in organizirali brezplačno športno vadbo.

Športna zveza Ljutomer bo sestavila koledar vadb in treningov ter ostalih brezplačnih dogodkov vseh športnih društev (v času od 23. do 30. septembra), ki bodo sodelovale, in ga posredovala širši množici ljudi. Med drugim bomo te koledarje poslali vsem šolam v naši okolici, dogodke pa bomo oglaševali po različnih kanalih.
NOVOST: O vsakem društvu, ki bo sodelovalo, bo sestavljen 3-5 minutni video prispevek s prikazom treningov in vadb ter kratkimi intervjuji, katerega bomo objavili in prikazovali po različnih kanalih.

Kaj s sodelovanjem pridobi društvo?
Sodelovanje vašega društva v tednu odprtih vrat vam omogoča brezplačno reklamo za društvo in programe, ki jih izvajate. Hkrati omogočite novim obrazom, da preizkusijo vaš šport in se pozneje morda odločijo, da postanejo vaši člani. S tem prispevate tudi k večji prepoznavnosti vašega društva, vaše športne discipline in k večanju športno aktivnih prebivalcev.Kaj je potrebno storiti za sodelovanje?
Za sodelovanje v Evropskem tednu športa – tednu odprtih vrat izpolnite priložen obrazec in nam ga najpozneje do torka, 15. septembra 2020, vrnite na naš elektronski naslov: info@szljutomer.si.

Primer sestavljenega letaka iz leta 2018. 

Plakat-ETŠ-2018