Dan športnih društev – 23. september 2020

      Komentarji so izklopljeni za Dan športnih društev – 23. september 2020

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 17. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Ta dan bomo obeležili tudi v Ljutomeru saj pripravljamo DAN ŠPORTNIH DRUŠTEV za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, ki jih je skupaj 413. Namen te predstavitve je, da društvo predstavi svojo športno panogo vsem učencem ter jih s tem nad svojo panogo navduši in morda pridobi nove člane v svoje vrste. Skratka, gre za brezplačno reklamo za vaše društvo.

Predstavitev bo trajala od 8. do 12.30 ure. Učenci bodo prihajali na posamezno postajo v manjših skupinah, točen urnik s časovnico prejmete dva dni pred dogodkom.

Na predstavitev ste vabljena društva, članice Športne zveze Ljutomer, za katera smo namenili določena finančna sredstva, za povrnitev stroškov oz. dnevnice. Na razpolago bo 360 €, ki se bo razdelilo med vsa sodelujoča športna društva.

Predstavitev bo potekala v športni dvorani ŠIC Ljutomer, malih dvoranah oz. na asfaltnem igrišču za ŠIC-om. Za vsakega udeleženca bomo pripravili letak z urniki vadb in treningov oz. vabila na vaše dogodke in jih s tem pritegnili k sodelovanju ter pozneje morda k včlanitvi v vaše društvo.

Pogoj za sodelovanje je, da naj bo predstavitev AKTIVNA (metanje na koš, streli na gol, poligoni, igranje tenisa, badmintona, namiznega tenisa, odbojke…, meritve, simulatorji, prikaz treninga, prikaz vadbe, prikaz borbe, plesne točke…). Možnost sodelovanja pri igri naj imajo tudi učenci.

V kolikor ste zainteresirani za sodelovanje nam to sporočite najpozneje do petka, 18. septembra, na naslov: info@szljutomer.si.