Dan športnih društev na Dan slovenskega športa

      Komentarji so izklopljeni za Dan športnih društev na Dan slovenskega športa

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna igrišča in polne športne dvorane ter fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. 

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 17. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Ta dan smo obeležili tudi v Ljutomeru saj je Športna zveza Ljutomer, skupaj s svojimi članicami, organizirala  DAN ŠPORTNIH DRUŠTEV za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Namen predstavitve je bil, da se učencem prikaže čim več različnih športov, da športno društvo predstavi svojo športno panogo vsem učencem, jih nad svojo panogo navduši in morda pridobi nove člane v svoje vrste ter, da so učenci celo dopoldne športno aktivni.

Predstavitev športnih društev je potekala v športni dvorani ŠIC Ljutomer in v telovadnici pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Sodelovalo je kar 9 športnih društev: Kickboxing klub Pomurje, TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija, ŠD KMN Meteorplast, TVD Partizan Ljutomer košarkarski klub Ljutomer, ŠD Strelec Grlava, TVD Partizan Ljutomer karate sekcija, Twirling klub Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer judo sekcija in Ženski odbojkarski klub Ljutomer.

Učenci so krožili po pripravljenih postajah in se preizkusili v različnih športih.

Na koncu je vsak učenec prejel čokoladico frutabela z napisom »Dan slovenskega športa«, katere je podaril OKS-ZŠZ Slovenije. Učenci iz prve triade pa so prejeli še zapestnice.

Ta dan so bili športno aktivni tudi na podružnični osnovni šoli Cven in na podružnici Cvetka Golarja, kateri so prav tako prejeli frutabelo in zapestnico.

Istega dne zvečer pa je Športna zveza Ljutomer pripravila že 57. sejo skupščine Športne zveze Ljutomer.

S tem je bil zaključen res pester 23. september – Dan slovenskega športa. Upamo in želimo pa si, da bi bili športno aktivni skozi celotno leto in ne samo na ta dan.